2 3 4 5 6 7 8 9 10

Saturday, October 15, 2011

အႏ ၱရာယ္မ်ားတဲ ့ ပန္းသီး အခြံ


         မ်ားေသာအားၿဖင့္ပန္းသီး စားၾကတဲ့ အခါ အခြံ ့ႏႊာစားတဲ ့ သူရွိသလို..ေဆးဖက္ဝင္လို ့ဆိုၿပီး ပန္းသီး အခြံ ့ကိုပါ ေရာၿပီး စားတတ္ၾကပါတယ္။ မ်ားေသာအားၿဖင့္ US ကလာတဲ့ ပန္းသီးမ်ားအပါအဝင္ နိုင္ငံရပ္ၿခားမွ ဝင္လာတဲ ့ပန္းသီးေတြဟာ ႏွစ္ေပါက္ေနေပမယ့္ လတ္ဆတ္တဲ ့ ပံုစံအတိုင္း အေနအထား မပ်က္ေတြ ့ရွိ ၾကရ ပါတယ္။ ဒါကေတာ့ပန္းသီးအခြံ ့ကို ဖေယာင္းနဲ ့အုပ္ထားတဲ့အတြက္ ၿပင္ပမွ ဘက္တီးရီးယားပိုးေတြ အလြယ္ တကူ မဝင္ေရာက္ႏိုင္တဲ့ အၿပင္ အရည္ဓာတ္ ခမ္းေၿခာက္ၿခင္း လည္းမရွိပါ။ ဖေယာင္းနဲ ့ ၿပန္အုပ္ ထားတာကို ပံုမွာ ၿပထားတဲ့အတိုင္းစမ္းသပ္နိုင္ပါတယ္။ ပန္းသီး ၾကိဳက္သူမ်ား အခြံ ့ကိုပါ မႏႊာတမ္း အလံုးလိုက္ ကိုက္စား ခ်င္သူမ်ား… သတိထားေရွာင္ရွားၾကဖို ့ပါ…။ ၿမန္မာၿပည္ထြက္ ပန္းသီးမ်ားကေတာ့ လတ္လတ္ဆပ္ဆပ္ စုိက္ပ်ိဳး ခူးယူ စားသံုးၾကရင္ေတာ့ အႏ ၱရာယ္ မၿဖစ္လုိပါဘူး။ ေဆးဖ်န္းေဆးအုပ္ လုပ္ထားတာမ်ိဳးေတြ ကာကြယ္ ခ်င္ရင္ေတာ့ အခြံႏႊာစားတာေကာင္းပါတယ္။ ၿပည္ပႏိုင္ငံမ်ားမွာ သတိထား ၀ယ္ယူ စားသံုးၾကည့္ၾကဖုိ႔ အၾကံၿပဳ တာပါ။  သူငယ္ခ်င္းေတြကိုပါ လက္ဆင့္ကမ္း သတိေပးလိုက္ၾကပါဦး။

  * Posted by thet nwe on August 19, 2009 at 7:30pm

No comments:

Recent Posts

လစဥ္အလုိက္ တင္ခဲ့ေသာ ပိုစ့္မ်ား

Popular Posts

ျမန္မာ့ေျမ

erer-outer'>